Loomancoaching
Gepubliceerd: Friday 04 March 2016 hits: 20231

 " Ik kom in mijn praktijk veel clienten tegen met deze work/life balance vraag. Dat zijn geen sukkels! Dat zijn intelligente, betrokken, empatische mensen. Te veel geven is niet sukkelig.. dat gedrag is gebaseerd op een valse overtuiging. Te druk is geen time-management probleem!

We denken dat we met veel geven en geen "nee" zeggen bevestigd worden en dat we hiervoor gewaardeerd worden. Of nog moeilijker dat we onszelf daarmee waarderen.

Alleen is deze zelfwaardering bij "overachievers" op onzekerheid gebaseerd en daardoor extrinsiek en niet intrinsiek gedreven."

Sukkels zijn degene die dat blijven geloven en daarmee veel te veel van zichzelf eisen en disfunctioneel zijn in alle vormen van samenwerking.'Hoe gaat het?' 'Druk!'Druk zijn is de maatschappelijke norm geworden. Tony Crabbe in de Westerkerk over zijn boek Busy! Het is een makkelijke manier om indruk te maken, maar volgens Tony Crabbe is dit juist hét probleem van nu.Op 20 april spreekt deze topadviseur van Disney en Microsoft, bekend van zijn boek Busy en het nrc-interview Alleen sukkels hebben het druk, over hoe je drukte de baas wordt.