Loomancoaching

boek_WerkVerZetten_voorzijde-336x500.jpg
Bij de School of Life volgde ik een workshop over “ Zin in je werk”. Er werd gewerkt met een model van René Gude. Dit model hielp mij na te denken of wij ons werkplezier zouden kunnen verbeteren als we de volgende 4 vragen over ons werk beantwoorden :
Zinnelijke: Wat we proeven ( is bv de koffie wel lekker?)
Zintuigelijke: Wat we zien ( kan ik iets in mijn omgeving verbeteren voor het oog?)
Zinrijke: Hoe we communiceren ( zou ik iets anders willen horen /spreken?)
Zinvolle: Sta ik achter de doelen van mijn werk? ( passen deze bij mijn leven?)

Tis een simpele oefening die zeker bij kan dragen aan Zin in je werk !

René onderscheidde vier betekenissen van zin: het zinnelijke, het zintuiglijke, het zinrijke en het zinvolle. Met deze vierdeling wilde René, voor zijn dood, het bedrijfsleven bestormen om zo meer zin te geven aan werk. Trouwredacteur Peter Henk Steenhuis, die veel met René samenwerkte, heeft dit gedachtegoed opgepakt en deze vier Z’ten handen en voeten gegeven in zijn boek Werk verZetten .

Bewaren

Bewaren

Bewaren