Loomancoaching
Gepubliceerd: Wednesday 22 October 2008 hits: 24274

Een dipje in de motivatie? Moeite met de balans tussen werk en gezin? Dan vraag je de werkgever om een coach. In korte tijd werd coaching een populair instrument voor het koesteren en stimuleren van menselijk talent.

Uit een enquete onder 500 personeelsmanager van Nederlandse bedrijven met meer dan vijftig werknemers, blijkt dat p&o'ers coaching als het effectiefste instrument beschouwen voor het ontwikkelen van menselijk talent. Ze geloven in het heilzame werking van coaching: betere prestaties, meer initiatief, grotere creativiteit, hogere commercialiteit, het kan niet op. Na cursussen, trainingen en opleidingen staat coaching op de vierde plaaats van middelen die ze inzetten.. Omgerekend volgt gemiddeld twee op de honderd werknemers een coachingstraject. Coaching is in een paar jaar tijd razend populair geworden. In de VS waren er in 1996 nog 2000 coaches nu zijn dat er minstens 12000. Ook in Nederland is de beroepsgroep gegroeid. Het idee dat je recht hebt op een coach is inmiddels gemeengoed, zeker onder de hoogopgeleide, waar opleidingen niet langer onderscheidend zijn.
Doorgaans wordt het coachingstraject bekostigd door de werkgever. Alleen vrouwen komen wel eens binnen met het idee dat ze het zelf betalen. Mannen gaan er bijna altijd van uit dat het bedrijf betaalt!

Bron: NRC Handelsblad Persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren zijn belangrijke criteria bij het zoeken naar een passende werkomgeving. Dit blijkt uit onderzoek onder achtduizend Europeanen.

{backbutton}