Loomancoaching
Gepubliceerd: Monday 25 October 2010 hits: 37033

Externe motivators als straffen en belonen werken vandaag de dag niet meer en kunnen zelfs schade toebrengen. Of, zoals auteur Daniel Pink het in Drive zelf verwoordt: "Misschien is het tijd om het woord 'management' op de taalkundige vuilnisbelt

te gooien, samen met woorden als 'cassetterecorder' en 'diskette'. Dit tijdperk vraagt niet om beter management, het vraagt om de wedergeboorte van zelfsturing."

Visuele samenvatting
In onderstaand animatiefilmpje wordt in 10 minuten een knappe samenvatting van Drive gepresenteerd. Laat je inspireren de huidige manier van motiveren en managen (van je werknemers, maar ook van jezelf en je gezin) achter je te laten en het vanaf nu anders aan te pakken. Fascinerend!

(Met je)zelf aan de slag
Aan de hand van de drie elementen autonomie, meesterschap en zingeving zet hij in het boek in zeer leesbare taal uiteen hoe de nieuwe manier van motiveren eruit ziet en hoe je dit in je leven kunt implementeren. Origineel aan het boek is dat het niet alleen bij theorie blijft: nadat in deel 1 & 2 de theorie is behandeld, geeft Pink de lezer in deel 3 een complete set aan tools mee waarmee vrijwel iedereen aan de slag kan. En als klap op de vuurpijl biedt hij je aan het einde nog een lijst met vragen en suggesties waarmee je iedere stilgevallen conversatie weer op gang kunt brengen. Het lijkt erop dat de auteur je op alle mogelijke manieren aan de slag wil krijgen.