Loomancoaching
Gepubliceerd: Thursday 27 January 2011 hits: 35008

Niet iedereen kan uit de voeten met het clean desk principe. Maar notoire sloddervossen hinderen hun eigen carrière. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat leidinggevenden eerder promotie geven aan medewerkers die hun bureau netjes houden.

Ook werknemers zelf voelen in meerderheid (53 procent) minachting voor collega's die er niet in slagen orde te scheppen in de chaos op hun bureau. 40 procent van de ondervraagden zegt te twijfelen aan de professionele capaciteiten van een collega met een slordig bureau. 13 procent heeft minder waardering voor de collega als persoon. Eenderde van de ondervraagden heeft overigens een mildere mening en denkt dat de wanorde wordt veroorzaakt door het feit dat de collega overwerkt is en gewoon geen tijd heeft om op te ruimen.

Opruimexpert Peter Walsh zegt zich niet te verbazen over de uitkomsten van het onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van OfficeMax. 'Als je je afvraagt waarom je wordt gepasseerd voor een promotie of niet wordt uitgenodigd voor een nieuw projectteam, kijk dan eens naar je bureau. Als daar stapels papier liggen en een to-do lijstje vol met zaken die je telkens uitstelt, vraag je dan af wat dat doet voor je productiviteit en je zelfbeeld.' Auteur: Nicole Weidema | 27-01-2011 |